Nº 003 Juny 2018

 

1528363424630

Sánchez presenta el seu Govern per “fer d’Espanya un país més igualitari “

Un Govern “disposat i preparat per fer d’ Espanya un país millor”. Així va presentar ahir Pedro Sánchez el seu Executiu durant la seva primera compareixença a la Moncloa, després de comunicar els nomenaments a Felip VI a la Zarzuela.

El nou Govern es va acabar de compondre gairebé a l’últim moment abans de la cita amb el Rei a les cinc de la tarda, a causa del complex encaix final de totes les peces del trencaclosques, però amb cops d’efecte abundants, fitxatges estrella, declaracions d’intencions i sorpreses d’última hora. El resultat va permetre a Sánchez concloure que el seu nou gabinet pretén “ser un reflex fidel del millor de la societat a què aspira servir”.

La primera notícia bomba es va confirmar al matí d’una intensa jornada, amb l’astronauta Pedro Duque com a nou ministre de Ciència, Innovació i Universitats. Als vuit ministeris ja tancats la nit abans se n’hi van sumar nou més, fins que es va formar el nou Consell de Ministres. O en femení, ja que com va destacar Sánchez, 11 dels 17 membres del Gabinet són dones, la xifra més alta a la història de la democràcia. “ Espanya va canviar el 8- M”, va justificar el president del Govern espanyol, en referència a la primera i massiva vaga feminista d’aquell dia a tot el país.

Una altra sorpresa va arribar amb la confirmació que la nova ministra de Justícia serà la fiscal Dolores Delgado, una històrica de l’ Audiència Nacional experta en la lluita contra el terrorisme gihadista i defensora de la justícia universal. Al llarg de tota la jornada es van anar confirmant els noms de més dones per al nou gabinet. Tindrà una rellevància especial Isabel Celaá, una veterana del socialisme basc que va impulsar l’escola pública a Euskadi, i que al seu nou càrrec com a ministra d’Educació i Formació Professional hi sumarà la representació del Govern. Ella serà, per tant, qui doni compte de les decisions del Consell de Ministres cada divendres. Magdalena Valerio assumeix Treball, Migracions i Seguretat Social, i Reyes Maroto rep la cartera d’ Indústria, Comerç i Turisme. Un altre veterà, Luis Planas, que va ser el cap de gabinet de Manuel Marín a Brussel·les, conseller a la Junta d’ Andalusia i ambaixador al Marroc, dirigirà la cartera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, amb el gran objectiu de renovar la PAC europea.

La traca final del nou Executiu ja es va completar a corre-cuita, després d’intenses gestions. El resultat va ser un altre fitxatge estrella, el del jutge mediàtic Fernando Grande-Marlaska, que era vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta del PP, com a nou ministre d’Interior. La veterana Margarita Robles, finalment, assumeix la cartera de Defensa, i a les seves ordres hi haurà el Centre Nacional d’ Intel·ligència (CNI). L’última sorpresa la va revelar Sánchez mateix durant la seva compareixença: el periodista Màxim Huerta serà el ministre de Cultura.

El president del Govern central va comparèixer acompanyat de la seva número dos, Carmen Calvo, vicepresidenta, ministra de la Presidència, de Relacions amb les Corts i d’ Igualtat. D’ella dependrà l’alt comissionat de lluita contra la pobresa infantil de nova creació. El van acompanyar, a més, dos dels seus col·laboradors a Ferraz, Francisco Salazar i Félix Bolaños.
El periodista Miguel Ángel Oliver serà el nou secretari d’Estat de Comunicació.

nees live

IMG_4432.JPG.200x267

17 de maig dia internancional contra l’LGTBIfòbia a Masnou.

El 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia (LGTBIfòbia) i, durant el dia d’avui, l’Ajuntament mostrarà, una vegada més, el seu compromís pel respecte a la diversitat sexual fent visible la bandera multicolor del col·lectiu tant a l’edifici consistorial com en d’altres equipaments municipals.

a20180517_095946.jpg.250x188

L’entitat Som Masnou, constituïda recentment com a primera associació de lluita pel drets LGTBI al poble, serà, de 10 a 19 h, a la plaça de Marcel·lina de Monteys amb un punt informatiu per donar a conèixer la seva tasca.

nees live

gf

El Ple de l’Ajuntament del Masnou, en la sessió ordinària del 19 d’abril, va aprovar, per majoria absoluta, 17 vots a favor (ERC-AM-MES, PDeCAT-UNIÓ, C’s, ICV-EUiA-E i PSC), 2 vots en contra (CUP-PA) i 1 vot d’abstenció (PP), la moció presentada pels grups municipals d’ERC-AM-MES, PDeCAT-UNIÓ, C’s, ICV-EUiA-E i PSC, en nom de l’entitat Som Masnou, a favor de declarar el municipi del Masnou ciutat gay-friendly. Les ciutats gay-friendly són ciutats on es dona un tracte respectuós al col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI), en forma d’empara legal, acceptació social, oportunitats econòmiques i d’oci.

nees live

lm.jpg

El Ple de l’Ajuntament del Masnou va aprovar, a finals d’abril, declarar el municipi gay-friendly per majoria absoluta, amb 17 vots a favor (ERC, PDeCAT, C’s, ICV i PSC). D’aquesta manera, el Masnou es converteix en la primera ciutat del Baix Maresme que s’hi declara. Les ciutats gay-friendly són ciutats on es dóna un tracte respectuós al col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI).

La iniciativa la va presentar Som Masnou, la nova entitat que lluita pels drets LGTBI al poble. Considera que “esdevenir una ciutat gay-friendly és un acte d’obertura i de tolerància envers el col·lectiu LGTBI i una nova forma de situar el Masnou dins el mapa i fer que la nostra vila sigui una ciutat més inclusiva i oberta”.

PASSOS ‘GAY-FRIENDLY’
Aquesta moció presentada al Ple també recull altres propostes com pintar diversos passos de vianants amb els colors de la bandera LGTBI. El primer de tots va ser el que hi ha al carrer Navarra amb Pompeu Fabra, que es va pintar al març.

Aquest mes de maig s’hi sumen quatre passos més a l’encreuament dels carrers Navarra amb Romà Fabra. A més a més, a la Festa Major d’enguany s’ha programat ‘Donar veu’, una representació artística emmarcada dins la commemoració del Dia de l’Orgull Gai, el 28 de juny.

http://comunicacio21.cat/noticies-liniamar-baixmaresme/127752-el-masnou-es-la-primera-ciutat-gay-friendly-del-baix-maresme

nees live

20180508_143032-01

Sensibilitzar la ciutadania en el respecte a la diversitat sexual i contra els comportaments que atempten contra aquestes llibertats és un dels objectius d’aquesta moció, que també en recull d’altres, com la pintada de diversos passos de vianants amb els colors LGTBI. El pas de vianants que hi ha al carrer de Navarra a l’altura del carrer de Pompeu Fabra va ser el primer del municipi a canviar el color blanc i negre pels sis colors de la bandera de l’arc de Sant Martí, el mes de març passat. L’han seguit, aquest mes de maig, els quatre que es troben a l’encreuament dels carrers de Navarra amb Romà Fabra. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament té per objectiu donar visibilitat als drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI), i en contra de qualsevol discriminació. Se suma a altres accions específiques recentment endegades per donar suport a la realitat de les persones LGTBI, com l’obertura del Punt d’Informació a la Diversitat Sexual (PIDS).

nees live

viu

https://www2.elmasnou.cat/ARXIUS/masnouviuPDF/VIU103.pdf

Neix la primera associació del municipi per a la defensa dels drets LGTBI Som Masnou té marcats com a reptes donar visibilitat i oferir assessorament a aquest col·lectiu. El canvi social cap a la normalització de la diversitat afectiva i sexual ha significat un notable avenç en el reconeixement dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals i intersexuals (LGTBI). L’èxit d’aquesta evolució no pot explicar-se sense l’existència d’un teixit associatiu compromès en la defensa dels drets i les llibertats
de les persones. En aquest sentit, a primers d’abril es va presentar Som Masnou, una nova entitat al municipi, la primera per a la defensa dels drets LGTBI i una de les primeres, també, de la comarca del Maresme, cosa que la converteix en un referent en
aquesta lluita al territori.
“Aquesta nova entitat ha estat creada amb molta il·lusió i ganes, amb l’esforç de tots els qui en formem part”, expliquen. Un dels principals motius del seu naixement ha estat
“l’observació de les desigualtats existents a la societat i també al nostre municipi”, un fet que “va fer plantejar-nos iniciar una lluita reivindicativa per la igualtat del col·lectiu LGTBI”.
Una de les primeres iniciatives de l’entitat ha estat portar al Ple, a través dels grups municipals d’ERC-AM-MES, PDeCAT-UNIÓ, C’s, ICV-EUiA-E i PSC, una moció que va ser aprovada i va declarar el Masnou municipi gay friendly.
“Estem convençuts de la bona predisposició i de la bona sintonia rebuda de l’Equip de Govern i de la gran majoria dels membres del consistori, que ens porta a creure
que es podrà seguir treballant de manera conjunta per aconseguir més visibilitat i, per tant, la igualtat per al col·lectiu que representem”, afirmen. La pintada de diversos
passos de vianants amb els colors de la bandera LGTBI ha estat una proposta de l’entitat, que també preveu dur a terme diferents activitats, com tallers, debats, col·loquis, cinefòrum, concursos de dibuix i narrativa, premis a la igualtat i actes lúdics, o coaching
entre pares i fills, entre d’altres.
Més enllà de les accions lúdiques, creuen que és important donar servei al col·lectiu en el dia a dia, “amb objectius que entenem que són d’interès i utilitat per al nostre poble”. Destaquen la prevenció de la sida i la realització de programes de suport i solidaritat amb les persones que viuen amb el VIH; la lluita contra la discriminació de les persones seropositives; la prevenció de les malalties de transmissió sexual; la realització de programes de suport i formació, i la prestació de serveis i atencions al col·lectiu LGTBI; la realització i intervenció en polítiques de joventut, dona, gent gran, immigrants i infants, i
la intervenció en polítiques per fer desaparèixer les actituds discriminatòries a la societat.
Aquesta associació es defineix com a aconfessional i apolítica, “on tothom és ben rebut amb independència del seu pensament, i sempre que estiguin compromesos amb les reivindicacions de polítiques a favor del col·lectiu LGTBI”.

La seva seu es troba al carrer de Joan XXIII, 13. Les persones interessades a col·laborar-hi poden posar-se en contacte amb l’entitat a http://www.sommasnou.org.

nees live

safe_image (1)

Alarma per l’augment de les ets.

“… la franja d’incidència ha anat baixant els seus llindars. En els últims anys, els grups més afectats han estat d’entre 25 i 34 anys en el cas de la Chlamydia, d’entre 20 i 55 en el de la Sífilis i d’entre 16 i 34 anys en el de la infecció gonocòccica. les causes, explica el president de la Coordinadora Estatal del VIH i Sida són “la falta d’educació sexual, el cansament de l’ús de preservatiu i les faltes de polítiques de prevenció”.

http://www.lasexta.com/noticias/sociedad/alarma-por-el-aumento-de-ets-los-casos-de-sifilis-pasan-de-700-a-casi-4000-en-tan-solo-15-anos-mientras-que-la-gonorrea-se-quintuplica_201806035b13fa570cf2ab5edc8de0c2.html

 

nees live

safe_image

#LGTBIfòbia #Itàlia

El nou ministre italià de Família afirma que les famílies formades per homosexuals no existeixen: “La família és la natural, en la que un nen té una mare i un pare”. Tot el nostre recolzament a les famílies LGTBI italianes.

http://amp.lasexta.com/noticias/internacional/nuevo-ministro-familia-italiano-ataca-homosexuales-familia-natural-donde-nino-tiene-madre-padre_201806025b12cb2f0cf2691eb4934787.html

 

nees live

safe_image (2)

Els matrimonis gais tenen els mateixos drets de residència a tota la UE.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) ha dictaminat aquest dimarts que els estats membres no poden obstaculitzar el dret de residència dels cònjuges del mateix sexe de ciutadans europeus encara que els governs d’aquests països conservin la llibertat per autoritzar o no el matrimoni heterosexual.

En concret, el tribunal amb seu a Luxemburg ha conclòs que el concepte de “cònjuge “, en el sentit del Dret de la UE en matèria de llibertat de residència dels ciutadans i dels membres de les seves famílies, inclou els cònjuges del mateix sexe.

El TUE resol el cas d’un matrimoni format per un ciutadà romanès i un altre nord-americà, casats a Brussel·les el 2010 i que el 2012 van sol·licitar a Romania els documents necessaris perquè el nord-americà pogués treballar i residir a Romania amb la seva parella.

No obstant això, les autoritats d’aquest país van denegar el dret de residència al sol·licitant, amb l’argument que a Romania no se li podia considerar cònjuge d’un ciutadà de la UE perquè no es reconeixen els matrimonis entre persones del mateix sexe.

En la sentència, el TJUE subratlla que la negativa d’un país de la UE a reconèixer, únicament a efectes de concedir un dret de residència a un nacional d’un tercer Estat, el seu matrimoni amb un ciutadà del mateix sisè “pot obstaculitzar l’exercici d’aquest ciutadà a circular i residir lliurement “al bloc comunitari.

Segons el parer del tribunal, això suposaria que la llibertat de circulació variaria d’un Estat membre a un altre en funció de les disposicions de cada legislació nacional que regulen el matrimoni homosexual.

El tribunal de Luxemburg assenyala que l’obligació d’un Estat membre de reconèixer un matrimoni homosexual contret en un altre Estat membre “amb la finalitat exclusiva de concedir un dret de residència derivat a un nacional d’un tercer Estat no afecta negativament a la institució del matrimoni en el primer Estat membre “.

Així, el TJUE defensa que aquesta obligació “no imposa a l’Estat membre el deure de preveure la institució del matrimoni universal en el seu dret nacional “.

A més, el tribunal remarca que l’obligació del reconeixement de residència “no s’atengui contra la identitat nacional ni amenaça l’ordre públic de l’Estat membre concernit “.

http://www.laopiniondemurcia.es/internacional/2018/06/05/justicia-europea-obliga-reconocer-matrimonios/928066.html

 

nees live

34140981_1754166157998709_5200881009461035008_o.jpg

Sevilla | 1 de juny s’ha presentat davant els mitjans quatre cartells històrics homosexuals, entre ells el del Dia Internacional de l’Alliberament Homosexual, celebrat a nivell estatal el 25 de juny de 1978, editat per la COFLHEE, i sota el qual es van convocar les manifestacions de Barcelona i Madrid, i els mítings de Bilbao, Sevilla (que després es va convertir en manifestació), i el de València. Aquests cartells han estat donats a l’Arxiu Històric d’Adriano Antinoo, per part d’Antonio Campillo, Carlos Martín, Isidre Pérez, Guillermo Calderón i Pablo Morterero.

 

nees live

safe_image (3)

Parella gai és apunyalada per prendre de la mà al carrer.

Dos homes gais estaven presos de la mà mentre caminaven cap a casa des d’un club nocturn a la matinada del diumenge 27 de maig a Denver quan un home va atacar a la parella i els va apunyalar diverses vegades.

“Estàvem caminant i suposo que no li va agradar el que va veure … que estàvem presos de la mà”, va dir Chris Huizar, de 19 anys, a la cadena local 9News.

Chris i el seu nuvi, Gabriel Roman, de 23 anys, estaven caminant cap a casa des d’un antre anomenat “The Church” just després de la mitjanit quan els dos van dir escoltar un home cridar “maleïts maricas” abans d’atacar la parella amb un ganivet plegable.

Huizar va ser apunyalat al coll i Roman va ser apunyalat a la mà i esquena abans que poguessin escapar.

https://www.elclosetlgbt.com/noticias/pareja-gay-es-apunalada-por-tomarse-de-la-mano-en-la-calle/

z5

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close